Villa Mapelli Mozzi derives its origins from an ancient monastery of 1500 that is thought to have its seat in the present rustic court. With the passing of centuries substantial modifications were made to the structure of the building and in 1927 the architect Alberico Barbiano di Belgiojoso completed the renovation with stylistic interventions that accentuated the late eighteenth-century appearance of the Villa. Currently the villa is presented with a central U-shaped body towards the access road. From the main courtyard you can reach both the central part of the villa composed by an important gallery that communicates with the rooms overlooking the park, and the characteristic sixteenth-century rustic courtyard. The upper floor has the same characteristics as the ground floor: the beautiful gallery gives access to the rooms overlooking the park.